Gratis voorstellingen Holland Festival

AMSTERDAM - Het Holland Festival is woesndag 1 juni geopend met een uitverkochte show van Amal Maher die een eerbetoon bracht aan de legendarische zangeres Oum Kalthoum. In het Oosterpark was het concert gratis op een groot scherm te zien.

Traditioneel heeft het Holland Festival meerdere gratis voorstellingen in haar programmering. Dit jaar zijn er onder meer de openbare masterclass van meesterpianist Kristian Bezuidenhout, een documentaire van de Britse filmmaakster Tacita Dean en zijn er korte impressies van uitvoeringen te zien bij de Bijenkorf. (HET PAROOL)

www.hollandfestival.nl

Programma gratis evenementen:
- Zaha Hadid Architects Pavilion: Het Paviljoen is overdag toegankelijk voor lunchconcerten, bezichtigingen met lezing en een openbare masterclass van meesterpianist Kristian Bezuidenhout.
Data lunchconcerten: 9 juni Klassieke Noord-Indiase muziek, 10 juni Argentijnse Tango, 15 juni Afro-Caribische muziek, 17 juni Argentijnse Tango en 18 juni een Flamencogitaar ensemble. Bezichtiging met lezing: 6 en 13 juni. Openbare masterclass: 19 juni. Aanvang: 12:30 (lunchconcerten), 14:00 (bezichtiging met lezing en masterclass). Locatie: Westergasfabriek Gashouder.
Vanaf 1 uur voor aanvang zijn kaarten aan de kassa af te halen, zolang de voorraad strekt. Reserveren is niet mogelijk.

- De openbare masterclass van meesterpianist Kristian Bezuidenhout op zaterdag 19 juni en de lunchconcerten tussen 9 en 18 juni in het Zaha Hadid Architects Pavilion. De lunchconcerten worden uitgevoerd door studenten van het Rotterdams Conservatorium en de Hogeschool voor de Kunsten.

- Mortuos Plango, Vivos Voco: Het elektronische werk van de Britse componist Jonathan Harvey, met videobeelden van Visual Kitchen.
Data: 2 t/m 6 juni. Doorlopend van 14:00 tot 21:00. Locatie: Westergasfabriek Openbare Verlichting. Reserveren niet nodig.

- Craneway Event: Een documentaire van de Britse filmmaakster Tacita Dean waarin drie repetitiedagen van de Merce Cunningham Dance Company worden getoond.
Data: 8, 9, 10 en 11 juni. Aanvang: 19:00. Locatie: Frascati.
Vanaf 1 uur voor aanvang zijn kaarten aan de kassa af te halen, zolang de voorraad strekt. Reserveren is niet mogelijk.

- SPUI25: Discussie en onderzoek in academisch cultureel centrum SPUI25. Op 27 mei een discussie over cultuur en identiteit en op 3 juni een onderzoek naar vooruitgang in de podiumkunsten n.a.v. het festivalthema In Flux.
Data: 27 mei en 3 juni. Aanvang: 20:00. Locatie: SPUI25.
Reserveren verplicht: spui25@uva.nl.

- De Bijenkorf: Korte sfeerimpressies van het Holland Festival in de etalage van de Bijenkorf.
Data: 1 t/m 13 juni. Aanvang: 14:00. Locatie: de Bijenkorf Amsterdam.

Het concert van Amal Maher was op groot scherm te volgen in het Oosterpark. Foto Nathan '4strings' Vos Beeld
Het concert van Amal Maher was op groot scherm te volgen in het Oosterpark. Foto Nathan '4strings' Vos
Meer over