Gouden Televizier-Ring naar Floortje Dessing

Floortje Naar Het Einde van de Wereld is uitgeroepen tot het beste televisieprogramma van het jaar. De 51e Gouden Televizier-Ring prijkte in de Heineken Music Hall om de vinger van presentatrice Floortje Dessing.

ANP
Floortje Dessing, winnaar van de Gouden Televizier-Ring. Beeld anp
Floortje Dessing, winnaar van de Gouden Televizier-Ring.Beeld anp

Het programma van BNN-VARA kreeg 64 procent van de stemmen. Dessing, het gezicht van het reisprogramma waarin ze naar de meest afgelegen plekken ter wereld reist, gaf de andere genomineerden Geer & Goor: Zoeken een hobby! (RTL 4) en Penoza IV (KRO-NCRV) het nakijken.

De uitzinnige presentatrice sprak haar 'immense en intense dank' uit aan het publiek. "Dit programma wordt gemaakt door een heel klein teampje, we doen dat met hart en ziel."

Floortje Naar Het Einde Van De Wereld gaat volgens Dessing over mensen die een keuze maken uit het gewone leven te stappen en er iets moois van te maken. "Het is fantastisch dat het publiek kan waarderen dat mensen ook een ander pad kunnen kiezen.'' De presentatrice stond in haar dankwoord ook even stil bij de omgekomen Nederlandse fotograaf Jeroen Oerlemans, die vorige week in Libië door een IS-strijder werd doodgeschoten.

Humberto Tan, winnaar van de Zilveren Televizier-Ster Presentator. Beeld anp
Humberto Tan, winnaar van de Zilveren Televizier-Ster Presentator.Beeld anp

Humberto Tan (RTL 4) is verkozen tot beste presentator van het jaar. Hij kreeg de Zilveren Televizier-Ster uit handen van olympisch sprinter Churandy Martina tijdens het jaarlijkse Gouden Televizier-Ring Gala in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Tan won de prijs twee jaar geleden ook al en was voor de derde keer genomineerd. "Ik had dit eerlijk gezegd niet verwacht," reageerde hij. Tan zei te hopen dat hij zijn programma RTL Late Night nog heel lang mag presenteren en bedankte onder anderen de kijkers.

Art Rooijakkers, die het tv-gala donderdagavond ook presenteert, en Johnny de Mol waren eveneens in de race. De Mol won de prijs vorig jaar.

Persiflage
De Zilveren Televizier-Ster voor beste presentatrice ging voor de tweede achtereenvolgende keer naar Chantal Janzen (RTL 4). Floortje Dessing (BNN-VARA) en Geraldine Kemper (BNN-VARA) waren net als vorig jaar ook genomineerd. De award werd uitgereikt door een persiflage van premier Mark Rutte.

Chantal Janzen. Beeld anp
Chantal Janzen.Beeld anp

De Televizier Talent Award was voor Pip Pellens (RTL). Albert Verlinde reikte de prijs uit aan de geëmotioneerde voormalig GTST-actrice die meedeed aan Dance Dance Dance (RTL) en jurylid is in Battle on the Dancefloor en The Next Boy/girlband (SBS).

Dokter Tinus
Voor het eerst werden prijzen toegekend aan beste acteur en actrice van het jaar. Thom Hoffman kreeg de award bij de mannen van actrice Famke Janssen voor zijn rol in de SBS-serie Dokter Tinus. Hij gaf de andere kanshebbers Victor Reinier en Achmed Akkabi het nakijken. Angela Schijf (AVROTROS) mocht de Zilveren Televizier-Ster voor beste actrice in Flikken Maastricht mee naar huis nemen, uit handen van politiewoordvoerder Ellie Lust. Ze won van Isa Hoes en Monic Hendrickx.

Pauls Puber Kookshow (VARA) ging er vandoor met de Gouden Stuiver voor beste jeugdprogramma. De serie Brugklas (AVROTROS) en Puberruil Zapp (KRO-NCRV) waren ook genomineerd. Paul de Leeuw was er zelf niet bij om de prijs in ontvangst te nemen, maar hij sprak de aanwezigen via een filmpje toe.

Het gala is dit jaar voor het eerst in de HMH. Voorgaande jaren had het plaats in Koninklijk Theater Carré.

Pip Pellens. Beeld anp
Pip Pellens.Beeld anp
Meer over