'Gouden Bergen' krijgt vervolg bij SBS6

Goed nieuws voor Jelka van Houten, Plien van Bennekom en Eva Duijvestein. De SBS-serie 'Gouden Bergen' krijgt een vervolg. De zender bracht op 7 en 14 januari twee afleveringen op de buis en heeft nu meer afleveringen besteld voor een compleet seizoen. 'Gouden Bergen' is komend voorjaar zien, maakte een woordvoerster van SBS6 vandaag bekend.

Redactie
Actrices Plien van Bennekom en Eva Duijvestein. Beeld Klaas Fopma
Actrices Plien van Bennekom en Eva Duijvestein.Beeld Klaas Fopma

Eerder vertelde regisseur Idse Grotenhuis dat de scenario's van de vervolgafleveringen al op de plank liggen. 'Mocht de serie groen licht krijgen, staan we binnen een paar weken alweer op de set', vertelde Grotenhuis.

'Gouden Bergen: de rijken hebben het ook niet makkelijk!' speelt zich af in het Noord-Hollandse dorp Bergen, waar de bewoners een leven vol luxe kennen. Zes buurvrouwen proberen koste wat het kost dit leventje in stand te houden, ondanks echtgenoten die verdwijnen of achter de tralies belanden, in coma liggen of door de crisis failliet zijn gegaan.

Plein van Bennekom
De acteurs zijn blij dat de camera's weer gaan draaien. Actrice Plien van Bennekom vertelde eerder dat ook de crew hoopte op een vervolg. 'We hadden het allemaal ontzettend naar ons zin tijdens het draaien, dit verdient echt een serie', zei Plien. Haar personage, Myrna, is een vrouw in de overgang en daar heeft ze het heel moeilijk mee. Haar man wordt gespeeld door Diederik Ebbinge.

De andere rollen worden gespeeld door Margo Dames, Tina de Bruin en Fockeline Ouwerkerk. De overige mannenrollen worden gespeeld door Vincent Croiset, Viggo Waas en Hajo Bruins.

Meer over