Google onthult nieuwe Nexus 7-tablet

Google heeft tijdens een persevenement in San Francisco een nieuwe Nexus 7-tablet aan de wereld getoond. Het apparaat, de eerste tablet die draait op het eveneens nieuwe Android 4.3 Jelly Bean, krijgt onder meer een 7 inch-scherm en twee camera's.

Nexus 7 Beeld getty
Nexus 7Beeld getty

De Nexus 7 wordt net als zijn gelijknamige voorganger gemaakt door Asus en heeft een schermresolutie van 1920 bij 1200 pixels. Het zware rekenwerk wordt verricht door een 1,5 GHz quadcore-processor. Het apparaat beschikt verder over 2GB aan werkgeheugen. Aan de voor- en achterkant zitten respectievelijk een 1,2 megapixel- en een 5 megapixel-camera.

De Google-tablet ligt in de Verenigde Staten vanaf eind deze maand in de schappen. De 16GB-versie krijgt een prijskaartje van 229 dollar, de 32GB-variant gaat 269 dollar kosten. Het is niet duidelijk of en wanneer het apparaat op de Nederlandse markt komt. De vorige Nexus 7 was hier een paar maanden na de Amerikaanse release verkrijgbaar.

Android
Google heeft tevens de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem Android onthuld. In Android Jelly Bean 4.3 kunnen onder meer profielen met bepaalde beperkingen in het leven worden geroepen.

Met de zogeheten Restricted Profiles kan de gebruiker verschillende speciale profielen aanmaken en tot in detail instellen welke applicaties wel en niet op welk profiel te gebruiken zijn. Zo kan bijvoorbeeld gewelddadig of erotisch getint materiaal worden afgeschermd voor kinderen.

Ondersteuning voor Enhanced OpenGL zorgt voor betere graphics, wat voor gamers als muziek in de oren zal klinken. Andere verbeteringen zijn de uitgebreide mogelijkheden op het gebied van wifi-diensten, het invoeren van tekst en Bluetooth. Daarnaast kan Android nu ook uit de voeten met een aantal nieuwe talen, waaronder Arabisch en Hebreeuws.

Nexus 7 Beeld ap
Nexus 7Beeld ap
Meer over