'Google maakt Terminatorbril'

Google zou werken aan een bril met een ingebouwde display die doet denken aan het zicht van sciencefictionpersonages zoals de Terminator.

Redactie
null Beeld AFP
Beeld AFP

Als we de geruchten mogen geloven, gaat het in essentie om een draagbare Androidsmartphone in de vorm van een bril, met internet en de mogelijkheid om te bellen. Er zou onder meer een frontale camera met flits op zitten die informatie verzamelt en kan helpen bij applicaties die toegevoegde realiteit gebruiken.

Toepassingen
Zo zou je tijdens een wandeling een adres kunnen zeggen, waarna je de navigatie-instructies op het schermpje van de bril krijgt voorgeschoteld. Het zou gaan om een geheim project, maar de website 9to5google.com zegt gesproken te hebben met iemand die beweert een prototype van de bril te hebben gezien.

Tweede natuur
De niet-transparante display zou op een oog aan de zijkant zitten, en stemcommando's en hoofdbewegingen zouden dienen om door menu's te scrollen. Gebruikers zouden de navigatie snel onder de knie krijgen, waarna de besturing een tweede natuur wordt en de bewegingen bijna niet te zien zijn voor andere mensen. We zijn benieuwd.

Meer over