PlusHan Lips kijkt tv

Goochelles, een moordspel, Surinaamse hapjes: De 3 sterren camping wilde maar niet spannend worden

Han Lips schrijft elke dag over wat hij ziet op tv. Vandaag: De 3 sterren camping.

Han Lips
Gewoon prettige televisie, niets aan de hand, maar fijn om naar te kijken, hoorde Lips. Het viel een beetje tegen. Beeld AVRO TROS
Gewoon prettige televisie, niets aan de hand, maar fijn om naar te kijken, hoorde Lips. Het viel een beetje tegen.Beeld AVRO TROS

Eigenlijk hadden ze liever met zijn allen bij Beste zangers gezeten, vermoedt Lips. De gasten van De 3 sterren camping waren lusteloos, ongeïnspireerd. Ze sloegen de tijd stuk terwijl ze net deden of ze zich vermaakten, leek het wel.

Lips maakt doorgaans zijn eigen keuzes, maar over De 3 sterren camping hoorde hij dat het de moeite waard zou zijn. Gewoon prettige televisie, niets aan de hand, maar fijn om naar te kijken. Probeer het eens, hoorde hij. Het viel een beetje tegen.

Gastheren Nick en Simon hadden met hun programma Homeward Bound laten zien dat ze iets in hun mars hebben. Maar de oprechte interesse die ze bij hun zoektocht naar hun muzikale inspiratiebron Simon & Garfunkel lieten zien, konden ze niet opbrengen voor de gasten die ze ontvingen op hun camping nabij Zeewolde.

Geen steek wijzer

Ook met vaste sidekick Kees Tol, de aanhangwagen van de palingrock, wilde het maar niet spannend worden. Van het ene plichtmatige gesprekje naar het andere ging het. Er werd een moordspel gespeeld, Renze Klamer kreeg goochelles van Steven Kazàn en zangeres Shirma Rouse kookte Surinaamse hapjes, terwijl Tol maar bleef benoemen wat je zelf ook wel kon zien.

Het deed er allemaal niet toe, Lips werd geen steek wijzer over de mensen die hij zag, hij werd op geen enkele manier geprikkeld iets te vinden of te voelen. Renze Klamer, bij wie Lips altijd het gevoel heeft dat hij ooit een format vindt dat hem wél past, leek zijn verblijf vooral ongemakkelijk te vinden.

Eén lichtpuntje: als Nick en Simon gaan zingen, gebeurt er wat. Dan komt er ineens energie los, soms zelfs bijna emotie. Maar helaas, gelijk erna keerde het gezelschap weer terug naar obligate kletspraatjes. Televisie vrij van iedere vorm van ambitie.

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over