Gerard Ekdom richt Bond tegen Vertrutting op

Mogen ouders hun kind niet op de mond kussen? Na kritiek op een foto van Victoria Beckham heeft Radio 2-presentator Gerard Ekdom De Bond Tegen Vertrutting opgericht. 'Het is een keertje genoeg.'

Redactie
Gerard Ekdom. Beeld anp
Gerard Ekdom.Beeld anp

De voormalig Spice Girl Beckham kreeg zondag een flinke lading kritiek over zich heen, toen zij op Instagram een foto plaatste waarop te zien is hoe zij haar 5-jarige dochter Harper op de mond kust.

Volgens sommige volgers zou Harper 'ziek kunnen worden van een kus van haar moeder', anderen vinden het 'raar om als ouder je kind een zoen op de mond te geven'.

Andere mensen steunen de vrouw van topvoetballer David Beckham juist. Zo ook Gerard Ekdom, die woensdag in zijn Radio 2-show Ekdom in de Ochtend besloot als ludieke reactie De Bond Tegen Vertrutting op te richten. 'Dit mag je wel, dit mag je niet, dit moet en dat is verboden. Het is een keertje genoeg,' zo luidt het motto van de bond.

De Facebookpagina van de Bond Tegen Vertrutting werd woensdagochtend rond zeven uur opgericht kreeg binnen twee uur al meer dan 2.500 likes.

Meer over