Geen negende seizoen voor House

De producenten van de Amerikaanse ziekenhuisserie House M.D. maken in april een einde aan de reeks. Dat hebben de producenten en de hoofdrolspeler van deze uiterst populaire tv-serie in Los Angeles bekendgemaakt.

Redactie
Hugh Laurie kreeg in 2009 een award voor zijn rol in House, tijdens de Screen Actors Guild Awards in Los Angeles. Beeld reuters
Hugh Laurie kreeg in 2009 een award voor zijn rol in House, tijdens de Screen Actors Guild Awards in Los Angeles.Beeld reuters

De serie van de omroep Fox wordt al sinds eind 2004 in 66 landen uitgezonden.

De hoofdrol wordt gespeeld door de Britse acteur Hugh Laurie die een uiterst begaafde en eigenzinnige arts speelt, Gregory House. Laurie en producenten David Shore en Katie Jacobs hebben in hun verklaring laten weten dat het een pijnlijke beslissing was, maar ze willen de 'Medical Doctor (M.D.) House' afsluiten nu hij nog fascineert.

In de jaren 2005-2008 was het één van de best bekeken televisieseries in de Verenigde Staten. Er kijken in Amerika nog steeds zeker 10 miljoen mensen naar, maar dat is de helft minder dan in de topjaren.

Meer over