Game of Thrones maakt dit jaar kans op meeste Emmy's

De hitserie Game of Thrones heeft de meeste nominaties voor de prestigieuze Emmy Awards in de wacht gesleept. De serie met onder anderen Carice van Houten en Michiel Huisman heeft maar liefst 24 nominaties voor de Amerikaanse televisieprijzen op zak.

Huisman (links) in Game of Thrones Beeld Nick Wall
Huisman (links) in Game of ThronesBeeld Nick Wall

De fantasy-serie maakt bijvoorbeeld kans om de beste dramaserie te worden. In die categorie neemt de Amerikaanse serie het op tegen House of Cards, Homeland en Orange is the New Black. Acteur Peter Dinklage maakt namens Game of Thrones kans de prijs te winnen voor beste mannelijk bijrol. De actrices Lena Headey en Emilia Clarke zijn genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol.

Naast Game of Thrones kunnen ook Orange is the New Black, House of Cards, Mad Men en Downton Abbey vermoedelijk rekenen op een aantal Emmy's.

In de categorie beste acteur in een dramaserie zijn onder anderen Bob Odenkirk (Better Call Saul), Kevin Spacey (House of Cards) en Jon Hamm (Mad Men) genomineerd. Claire Danes (Homeland) en Robin Wright (House of Cards) kunnen in die categorie beste actrice worden. Amy Poehler (Parks and Recreation) is genomineerd voor beste actrice in een komedieserie. Matt LeBlanc kan in die categorie beste acteur worden.
The Voice van John de Mol en So You Think You Can Dance zijn ook in de race voor verschillende prijzen. De zender HBO heeft in totaal 126 nominaties in de wacht gesleept en Netflix heeft er 34. De winnaars worden op 20 september in Los Angeles bekendgemaakt tijdens de 67e editie van het prijzenfestival.

Breaking Bad en Modern Family waren vorig jaar de grote winnaars. House of Cards was toen de grote verliezer.

Carice van Houten in Game of Thrones Beeld Helen Sloan
Carice van Houten in Game of ThronesBeeld Helen Sloan
Meer over