Frits Spits viert 15 jaar Tijd voor Twee

HILVERSUM - Presentator Frits Spits viert vrijdag 29 januari het 15-jarige bestaan van het KRO-radioprogramma Tijd voor Twee. De uitzending komt speciaal voor die gelegenheid vanuit Lelystad, vanaf de werf en de haven waar het vijftien jaar oude schip de Batavia ligt. Dit heeft de KRO donderdag bekendgemaakt.

Frits Spits na zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau in januari 2008. Foto ANP Beeld
Frits Spits na zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau in januari 2008. Foto ANP

KRO's Tijd voor Twee begon in 1995 als belangrijk onderdeel van het destijds vernieuwde Radio 2. Het programma introduceerde een mix van muziek en nieuws. Frits Spits is vanaf het begin de drijvende kracht achter Tijd voor Twee. Hij presenteert van maandag tot en met donderdag. Op vrijdag neemt Bert Haandrikman de presentatie voor zijn rekening.

In de jubileumuitzending wordt teruggekeken op de afgelopen vijftien jaar. Gasten zijn Guus Meeuwis, Ruud de Wild, Antoinette Hertsenberg, Simone van der Vlugt en Marcel Hensema. Ook zijn er luisteraars te gast die in al die jaren hebben meegedaan aan rubrieken zoals de Tweespraak, de Soundtrack van uw leven, Facelift en de Wondertelefoon. (ANP)

Meer over