'Freddie Mercury keert niet terug als hologram'

Sinds het geruchtmakende hologramoptreden van Tupac, drie weken geleden met Dr. Dré en Snoop Dogg, op het Coachellafestival, is hologramoptreden in recordtempo het nieuwe buzzwoord in de entertainmentindustrie geworden.

Coen Brandhorst
Freddie Mercury. Beeld photo_news
Freddie Mercury.Beeld photo_news

Managers, bands en organisatoren van concerten zien in het technische snufje een welkome aanvulling op de tanende inkomstenbronnen van artiesten en platenmaatschappijen uit de verkoop van geluidsdragers. Niet zo gek gedacht natuurlijk na het door critici en publiek overwegend goed ontvangen optreden in Californië van de rapper die in 1996 overleed.

Queen-drummer Roger Taylor sluit in een interview met het Amerikaanse muziekblad Billboard alvast uit dat hij met een projectie van Freddie Mercury (die in 1991 overleed) samen een moppie gaat spelen: 'Dat voelt niet lekker, ik ga niet met het hologram van mijn dierbare vriend op het podium staan, het is de echte Freddie of het is helemaal niets.'

Verbluft
'Maar als iemand anders het wel met Freddie wil doen, moet hij lekker zijn gang gaan, daar heb ik geen bezwaar tegen. Ik heb het 'optreden' van Tupac gezien en was net als velen verbluft over de kwaliteit en het effect ervan op het publiek,' aldus Taylor.

Queen, dat al een tijdje gebruikmaakt van de diensten van zanger Adam Lambert als vervanger van Mercury, zal deze zomer een aantal concerten geven in Groot-Brittannië, maar 'fans hoeven niet te rekenen op de wederopstanding van Mercury,' zo bezweert Taylor nogmaals. Het is niet bekend wat de mening van het andere prominente Queen-bandlid, Brian May over het inzetten van hologrammen is.

Snoop Dogg en het hologram van Tupac. Beeld getty
Snoop Dogg en het hologram van Tupac.Beeld getty
Roger Taylor (r.) en Brian May van Queen. Beeld epa
Roger Taylor (r.) en Brian May van Queen.Beeld epa
Meer over