Kunsttips

Films in het Vondelpark, Cool Japan en Easy Rider

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Het Parool

Film in het vondelpark

Bags in Bloom Beeld ANP
Bags in BloomBeeld ANP

Vers en VondelCS organiseren van 26 tot en met 30 augustus de derde editie van Film in het Park, dit keer met als thema De week van het nieuwe talent. Bij VondelCS zijn dagelijks om 20.00 uur bijzondere films van jong talent te zien, allemaal uitgebracht in 2018 of 2019. Het festival trapt af met De Libi van Amsterdamse regisseur Shady El-Hamus. In de film houden drie jonge jongens zich bezig met de onmogelijke missie om de Amsterdamse club Jimmy Woo binnen te komen. Op 27 augustus draait de film Take me somewhere nice, een film waarin de hoofdpersoon haar land van herkomst, Bosnië, en zichzelf ontdekt. De film O amor é úbico, over een Braziliaanse weduwe, draait op de 28e. Tom Adelaar, een film over de Surinaamse Sharif die een oer-Hollandse naam aanneemt om meer sales te scoren voor een opportunistisch callcenter, draait op de 29e. Als afsluiter draait Devil’s Pie, een documentaire over soulmuzikant D’Angelo.

Easy Rider

Easy Rider Beeld Bettmann Archive
Easy RiderBeeld Bettmann Archive

Eerder deze maand overleed Peter Fonda, Easy Rider, de road movie uit 1969 waarin hij schitterde, draait dinsdag om 21.30 in FC Hyena. De film werd geregisseerd door Dennis Hopper, die met Fonda, Jack Nicholson en Karen Black de hoofdrollen vervult. Motorliefhebbers kunnen voorafgaand aan de film eten tijdens een Eat & Greet.

Cool Japan

Cool Japan Beeld Uki Uki © Matsuura Hiroyuki
Cool JapanBeeld Uki Uki © Matsuura Hiroyuki

In het Tropenmuseum is nog tot en met 1 september Cool Japan te zien. De tentoonstelling brengt de wereldwijde fascinatie voor Japan in beeld: van Hello Kitty tot samoerai en van de herkenbare Japanse horror tot mode uit de straten van Tokio. Een grote blikvanger is een vier meter hoog schilderij van Matsuura Hiroyuki.

Bags in Bloom

Bags in Bloom Beeld ANP/Robin Utrecht
Bags in BloomBeeld ANP/Robin Utrecht

De tentoonstelling Bags in bloom is nog tot en met 31 augustus te zien in Tassenmuseum Hendrikje. In de tentoonstelling wordt het verleden van het grachtenpand uit de zeventiende eeuw, de hoogtijdagen van de bloemstillevens, uitgelicht. Daarnaast is er een selectie van ruim honderd tassen met verschillende bloemenmotieven te zien.

Meer over