Filmklassieker Goodfellas keert terug in de bioscopen

Gangsterfilm Goodfellas van regisseur Martin Scorsese keert terug in de Nederlandse bioscopen. De Oscarwinnaar is vanaf 26 november weer in heel Nederland te zien, maakte distributeur Warner Bros. bekend.

Het Parool
null Beeld -
Beeld -

Het toonaangevende meesterwerk met Robert de Niro, Joe Pesci en Ray Liotta wordt weer uitgebracht ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van de film. Het gaat om een speciale 4K-restauratie, met gedigitaliseerd beeld en geluid. De epische film volgt de levens van drie ‘goodfellas’ die deel uitmaken van een van de beroemdste families van New York.

De voorverkoop van de re-release gaat op 30 oktober van start. Het is overigens niet de enige klassieker uit 1990 die weer in de bioscopen wordt uitgebracht. Ook Total Recall van regisseur Paul Verhoeven is binnenkort weer op het witte doek te zien.

De bioscopen vertonen opvallend veel oudere klassiekers omdat grote Hollywoodfilms vanwege de coronacrisis op de lange baan zijn geschoven of uitgebracht worden bij een streamingdienst. Er komen overigens wel veel nieuwe Nederlandse films uit. Zo is vanaf half december De Slag om de Schelde te zien, de duurste vaderlandse productie sinds Zwartboek.

Meer over