Film van Amsterdamse regisseur Mees Peijnenburg inzending voor Oscars

A Hole in My Heart van de Amsterdamse regisseur Mees Peijnenburg (1989) is namens Nederland ingezonden voor de Oscars in de categorie Korte Fictiefilm. Een jury van Nederlandse filmprofessionals heeft de negen minuten durende film geselecteerd om mee te dingen voor de prestigieuze Academy Awards, maakte filminstituut Eye International bekend.

redactie
Mees Peijnenburg Beeld anp
Mees PeijnenburgBeeld anp

Volgens de jury komen alle elementen van een goede film samen in A Hole in My Heart: regie, scenario, acteurs, cameravoering, montage en muziek. 'De regisseur creëert een mooie balans tussen droevige en vrolijke elementen, waardoor het verhaal je grijpt en met zich mee voert.'

Hoofdpersoon in de zwart-witfilm is de negentienjarige Fransman Henri, die na het overlijden van een dierbare door een verkeersongeluk wordt geconfronteerd met de vergankelijkheid en de kwetsbaarheid van het leven.

De film, met de originele titel Un Creux dans Mon Coeur, ging begin dit jaar in première tijdens de Berlinale in Berlijn. Daarna was de film op een groot aantal internationale festivals te zien. In Nederland is de film later deze maand te zien tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Peijnenburg debuteerde als acteur in 2007 in de film Timboektoe van Carry Slee. Hierin vertolkte hij de rol van een van de hoofdpersonages, Kars. Een jaar daarna speelde hij in Oorlogswinter van regisseur Martin Koolhoven. Hij studeerde in 2013 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam met zijn de film 'Cowboys Janken Ook', waarmee hij diverse prijzen won.

Meer over