Festivaldirecteur geeft tips voor Lowlands-zaterdag

Met ruim 200 optredens is er dit weekend meer dan genoeg te zien op Lowlands. Waar kijkt festivaldirecteur naar uit? Eric van Eerdenburg tipt voor de zaterdag onder meer Nirvana, Empire of the Sun en Major Lazer.

De dag wordt geopend door een groepsessie tai-chi gevolgd door een dansworkshop van het scapinoballet. Van Eerdenburg vertelt dat het een traditie aan het worden is: 'We doen het natuurlijk al een aantal jaren, maar het blijft leuk omdat je met duizend mensen bezig bent, en het is vaak hilarisch en verrassend goed.' Dit jaar leidt Ed Wubbe de danssessie die om 11:00 begint.

Vanaf één uur wordt het legendarische album van Nirvana, Nevermind, van voor naar achter gespeeld door verschillende Nederlandse bands.
Van Eerdenburg wil hiermee een nieuwe traditie starten. 'Deze plaat geeft de tijdsgeest van toen weer en heeft op mij en veel meer mensen een blijvende indruk achter gelaten.' The Opposites, Mister And Mississippi, Elle Bandita en Kensington zijn een paar van de bands die nummers als Smells Like Teen Spirit en Come As You Are gaan vertolken.

Het Australische glampopduo Empire of the Sun staat garant voor een spectaculaire show. 'Zij zijn een beetje het commerciëlere broertje van MGMT. Het zijn nummers die gelikt in elkaar zitten en als ik ze hoor vind ik het altijd leuk. Ik heb ze nog nooit live gezien maar het schijnt nogal een show te zijn.'

Bekijk de video voor nog een paar tips van Van Eerdenburg en fragmenten van de acts. (FaceCulture)

Meer over