Fashion Week: Kies úw jurk van de dag - 3

Jurken van Fred Farrow, Piotrek Panszczyk en Tishya Oedit. Foto's Geert Snoeijer Beeld
Jurken van Fred Farrow, Piotrek Panszczyk en Tishya Oedit. Foto's Geert Snoeijer

Uit alle modellen die tijdens Amsterdam Fashion Week op de catwalk geshowd worden, kiest Het Parool dagelijks de Jurk van de Dag. Is onze keus terecht of had u als lezer een heel andere jurk gekozen? Het woord is aan u. Laat de fashionata in u spreken en kies uit drie modellen komende dagen elke dag úw Jurk van de Dag. De poll is gesloten, hiernaast de uitslag.

Fred Farrow
De Jurk van de Dag, vond de verslaggeefster. Farrow won vrijdagmiddag met zijn afstudeercollectie de Frans Molenaar Prijs. En het moet raar lopen, wil hij niet een van de nieuwe succesverhalen van de Nederlandse mode worden. Hij heeft nu al een baan bij Balmain in Parijs, waar hij vorig jaar stage liep. Zijn stijl, die hij verder liever niet typeert, is volgens Farrow heel anders dan die van die van Balmain, maar de werkwijze verschilt niet zoveel. ''Bij Balmain wordt nog heel veel met de hand gemaakt, die artisanale manier van werken past bij mij.''

Piotrek Panszczyk
De Poolse Panszyck, die aan modeacademie ArtEZ in Anrhem studeerde, trok de aandacht met een serie opvallende broekpakken in felle kleuren. Zijn ontwerpen waren vernieuwend van vorm, ze hielden het midden tussen jurk en broek. Vorig jaar liep hij drie maanden stage bij Chloé in Parijs, nu kan hij alsnog aan de slag voor hoofdontwerpster Hannah McGibbon.

Tishya Oedit
Tishya Oedit, die ook in Arnhem studeerde, haalde voor haar collectie inspiratie uit de natuur. Bijzondere vormen en textuur van stenen vertaalde ze in kleurige rokken en jurken met een mooi rond silhouet. In zachte, natuurlijk kleuren maar voor contrasten ook in felgroen- en geel. Hetzelfde contrast had ze doorgevoerd in de stoffen: zacht en pluizig haakwerk van haar moeder in Alphen gecombineerd met glanzende zijde. (BREGJE LAMPE)

null Beeld
Fred Farrow Beeld
Fred Farrow
Piotrek Panszczyk Beeld
Piotrek Panszczyk
Tishya Oedit Beeld
Tishya Oedit
Meer over