Fans willen nieuwe muziek voor James Bondfilm 'Moonraker'

James Bondfans zijn een crowdfundingactie gestart om de 007-film 'Moonraker' van een nieuwe soundtrack te voorzien. Zij hebben een pagina aangemaakt op de site Kickstarter om 32.000 euro in te zamelen waarmee de muziek opnieuw kan worden opgenomen.

Lois Chiles en Roger Moore. Op de achtergrond de afgelopen jaar overleden Richard Kiel. Beeld ANP Kippa
Lois Chiles en Roger Moore. Op de achtergrond de afgelopen jaar overleden Richard Kiel.Beeld ANP Kippa

'Moonraker' uit 1979 was het elfde filmavontuur van de Britse geheim agent. James Bond (Roger Moore) moet het in de actiekomedie opnemen tegen een megalomane gek die in de ruimte een superras wil kweken. De muziek van de film is fans al decennialang een doorn in het oog. In tegenstelling tot andere soundtracks van Bond-films werd deze vanwege belastingtechnische redenen opgenomen in een Franse studio die minder kwaliteit afleverde dan de fans gewend waren.

De initiatiefnemers van de crowdfunding hebben dirigent Nic Raine benaderd. Hij zal samen met het Praags Philharmonisch Orkest de soundtrack opnieuw opnemen als het streefbedrag van 32.000 euro wordt bereikt. Die kans is overigens reëel: binnen een etmaal heeft de Kickstarter-actie al 13.000 euro opgeleverd.

Het is de bedoeling dat de nieuwe opname eind 2015 op cd wordt uitgebracht.

Meer over