Famke Janssen speelt heks in Hans en Grietje

LOS ANGELES - Famke Janssen heeft een rol gescoord in de Amerikaanse film Hansel and Gretel: Witch Hunters. De actrice kruipt in de huid van een heks, schrijft The Hollywood Reporter.

De actiekomedie is geïnspireerd door het sprookje Hans & Grietje. Het speelt jaren later na de ontsnapping van de broer en zus uit het snoephuisje. De twee jagen tegenwoordig op heksen, als gevolg van hun ervaring met een heks die hen in hun jeugd wilde koken. De 46-jarige Famke is de leider van de heksenbende.

Eerder werd bekendgemaakt dat Jeremy Renner (The Hurt Locker) en Gemma Arterton (Clash of the Titans) de rol vertolken van Hans en Grietje. Regisseur Tommy Wirkola is bekend van de horrorfilm Dead Snow. Naar verwachting beginnen de opnames in maart in Berlijn.

Janssen, die speelde in de X-Menfilms, Goldeneye en Taken, is net klaar met de werkzaamheden van haar regiedebuut Bringing Up Bobby. Ze schreef ook het scenario van de dramafilm, waarin hoofdrollen zijn weggelegd voor Milla Jovovich en Bill Pullman. (ANP)

ANP Beeld
ANP
Meer over