Familie Chabot trekt langs boekhandels voor Bookstore Day

De schrijversfamilie Chabot werpt zich op als ambassadeur voor de vierde Nederlandse editie van Bookstore Day. Op 12 september doen zo’n 150 zelfstandige boekwinkels mee.

Marjolijn De Cocq
Splinter Chabot. Beeld ANP
Splinter Chabot.Beeld ANP

Sinds de eerste Bookstore Day in Nederland, in april 2017, is het evenement uitgegroeid tot een landelijke feestdag voor de onafhankelijke boekhandel. Bij de activiteiten op 12 september houdt men rekening met de 1,5 metermaatregelen. Er zijn speciale uitgaves, in prijs verlaagde titels en exclusieve boeken te verkrijgen.

Ook zullen auteurs, dichters,­ illustratoren, kookboeken- en kinderboekenschrijvers de deelnemende boekhandels aandoen.

De familie Chabot is dit jaar ambassadeur van Bookstore Day. Van Bart Chabot verscheen het autobiografische Vaders hand. Zonen Sebastiaan en Splinter publiceerden respectievelijk de roman De slaap die geen uren kent en het autobiografische Confettiregen. Maurits Chabot komt deze maand met Maurits Barendrecht met het non-fictieboek Het papieren paleis. Zij bezoeken boekhandels in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Bij boekhandel Donner in Rotterdam wordt de Bookstore Day-uitgave Ik mag niet klagen gepresenteerd: een bundel met twintig nieuwe verhalen van onder anderen Jaap Robben, Lize Spit, Anne Moraal, Maartje Wortel en Niña Weijers.

Meer over