Facebook komt met geverifieerde profielen beroemdheden

Facebook gaat vanaf vandaag artiesten en andere beroemdheden uitnodigen voor een geverifieerd profiel. Op die manier kunnen Facebookgebruikers zien dat zij zich abonneren op een officieel account en niet op een nep-profiel.

Martine Steenvoort
De Facebookpagina van Beyoncé. Beeld
De Facebookpagina van Beyoncé.

Twitter en Google+ maken al langer gebruik van dit systeem.

Voorlopig is het alleen mogelijk om op uitnodiging van Facebook een geverifieerd profiel te krijgen. Beroemdheden moeten hun identiteitsbewijs naar het bedrijf opsturen om zo goedgekeurd te worden.

'Verified Accounts' zullen ook een prominentere plaats op de startpagina van Facebook innemen onder de suggestie 'Mensen toevoegen aan abonnementen'.

In tegenstelling tot Twitter en Google+ zullen geverifieerde Facebookgebruikers geen speciale badge of aanduiding op het profiel krijgen.

Er zijn niet veel meldingen bekend van nep-profielen, maar op deze manier kan deze praktijk voorkomen worden. En zullen mensen met toevallig een bekende naam hier niet onder lijden.

Vooralsnog kunnen alleen Amerikaanse beroemdheden een geverifieerd profiel krijgen. Het is nog niet bekend wanneer dit ook in Nederland mogelijk is.

Meer over