Extra vragen voor potentiële gaststeden Songfestival

Maastricht en Rotterdam moeten zich nogmaals over hun plannen voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival buigen.

Het Parool
Rob van de Wiel, directeur van de MECC en  Sietse Bakker  van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) tijdens het bezoek van een delegatie van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).  Beeld ROBIN UTRECHT/ANP
Rob van de Wiel, directeur van de MECC en Sietse Bakker van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) tijdens het bezoek van een delegatie van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).Beeld ROBIN UTRECHT/ANP

De twee potentiële gaststeden hebben tot vrijdag om een aanvulling op hun eerder aangeleverde bidbook in te leveren bij de organisatie.

De selectiecommissie – bestaande uit de NPO, NOS en AvroTros – had nog wat aanvullende vragen naar aanleiding van de werkbezoeken en het programma van wat Maastricht en Rotterdam allemaal voor het liedjesspektakel in petto hebben. Valt de keus op Maastricht, dan zal het evenement in het MECC (Maastricht Exhibition & Conference Centre) worden gehouden. In Rotterdam is Ahoy de beoogde locatie.

Op basis van de bidbooks en werkbezoeken aan de steden geeft de selectiecommissie een advies aan de European Broadcast Union (EBU). Half augustus wordt bekend waar het songfestival wordt gehouden. Vorige maand vielen Utrecht, Arnhem en Den Bosch af omdat het bid van Maastricht en Rotterdam sterker was.

Meer over