Expositie Van Doesburg in Tate Modern

Museum Tate Modern in Londen presenteert als eerste in Groot-Brittannië een belangrijke expositie over Theo van Doesburg en gerelateerde kunstenaars. Foto ANP Beeld
Museum Tate Modern in Londen presenteert als eerste in Groot-Brittannië een belangrijke expositie over Theo van Doesburg en gerelateerde kunstenaars. Foto ANP

DEN HAAG/LONDEN - Museum Tate Modern in Londen presenteert als eerste in Groot-Brittannië een belangrijke expositie over Theo van Doesburg en gerelateerde kunstenaars.

De Britse krant The Times spreekt nu al van één van de 'hottest art exhibitions of the year'. Staatssecretaris Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken is volgens zijn ministerie inmiddels vertrokken om dinsdag te spreken bij de voorbezichtiging van een tentoonstelling over de Nederlandse grondlegger van De Stijl.

De tentoonstelling omvat meer dan 350 werken, waarvan er veel niet eerder in het Verenigd Koninkrijk te bewonderen waren. Ze zijn behalve van Van Doesburg, van Jean Arp, Constantin Brancusi, László Moholy-Nagy, Piet Mondriaan, Francis Picabia, Gerrit Rietveld en Kurt Schwitters.(ANP)

Meer over