Europese privacywaakhond bezorgd over nieuw beleid Google

De Artikel 29 werkgroep, een adviesgroep voor de Europese Unie, wil de invoering van nieuwe privacyvoorwaarden van Google tegenhouden. De werkgroep wil eerst onderzoeken of de persoonlijke informatie van gebruikers wel voldoende worden beschermd.

Redactie
null Beeld ap
Beeld ap

De Europese waakhond voor persoonsgegevens is bezorgd over de nieuwe voorwaarden en zei het beleid eerst grondig te moeten onderzoeken. 'Door het brede scala aan diensten die u verleent en de populariteit van deze diensten, raken de veranderingen in het beleid mogelijk veel Europese burgers', schrijft de werkgroep aan Larry Page, CEO van Google. 'We willen de gevolgen voor de bescherming van persoonsgegegevens van deze burgers grondig nagaan. Daarom vragen we het doorzetten van het beleid tijdelijk te staken.'

Het nieuwe privacybeleid gaat op 1 maart van start. Hierbij worden persoonlijke gegevens die Google heeft van gebruikers van verschillende diensten, zoals Gmail, Google+ en YouTube, gecombineerd.

Het nieuwe privacybeleid wordt volgens het bedrijf veel eenvoudiger, omdat dezelfde voorwaarden gelden voor verschillende Google-diensten. Maar vooral adverteerders lijken baat te hebben bij het combineren van persoonsgegevens. Ze kunnen daardoor gerichter hun doelgroep aanspreken.

Meer over