Erwin van Lambaart directeur productiebedrijf Ivo Niehe

Erwin van Lambaart wordt per 1 mei algemeen directeur van Niehe Media, het productiebedrijf van tv-presentator Ivo Niehe. Van Lambaart werkte de afgelopen 14 jaar voor Stage Entertainment, het theaterproductiebedrijf van Joop van den Ende. Hij was daar jarenlang algemeen directeur van Joop van den Ende Theaterproducties.

ANP/Redactie
Erwin van Lambaart. © ANP Beeld
Erwin van Lambaart. © ANP

Van Lambaart kondigde in januari zijn vertrek aan bij Stage Entertainment. Het werk 'trok een te grote wissel' op hem. Het laatste jaar was hij bij het bedrijf internationaal verantwoordelijk voor licenties en producties, waarvoor hij over de hele wereld met tientallen projecten bezig was. Hij miste onder meer het aansturen van artiesten op de werkvloer.

Volgens Van Lambaart heeft Niehe Media een goede reputatie. 'Ik zie voor de komende jaren buitengewone groeikansen.' Hij voelde direct 'een bijzondere chemie' met Ivo Niehe. Met de komst van Van Lambaart verwacht Niehe een grote stap vooruit te zetten. 'Niet alleen op het gebied van theater en televisie, maar juist ook in de organisatie van evenementen voor het bedrijfsleven.' Wekenlang deed het gerucht de ronde dat Van Lambaart de nieuwe directeur zou worden van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Het mediabedrijf van Ivo Niehe is vooral bekend als tv-producent van programma's als De TV Show (TROS) en Uitstel van Executie (RTL). Daarnaast organiseert het bedrijf evenementen en produceert het theatervoorstellingen.

Meer over