'Er is maar één Lisbeth Salander: Rapace'

Lisbeth Salander in The girl who played with fire. Beeld
Lisbeth Salander in The girl who played with fire.

AMSTERDAM - Niels Arden Oplev, de Deense regisseur van Millennium: mannen die vrouwen haten heeft zich kritisch uitgelaten over de Amerikaanse remake.

In de oorspronkelijke verfilming van het eerste deel van de Millennium-trilogie van Stieg Larsson werden de rollen van onderzoeksjournalist Blomkvist en hacker Salander gespeeld door Michael Nyqvist en Noomi Rapace. In de Amerikaanse remake zijn de rollen voor 'James Bond' Daniel Craig en Rooney Mara (The social network).

Arden Oplev heeft in een interview met de website Word and film zijn zorgen uitgesproken over de 'pr-machine van Sony Pictures' die de Amerikaanse versie van Millennium presenteert als de enige echte. Er is echter maar één Lisbeth Salander, de heldin van de Millenniumboeken, en dat is Noomi Rapace.

De regisseur maakt zijn opmerkingen in de opmaat van het Oscarseizoen, waarbij hij rekent op een of meerdere nominaties voor Rapace.

De Amerikaanse Millennium-films, die momenteel in Zweden worden opgenomen, worden geregisseerd door David Fincher (The social network). (HET PAROOL)

Meer over