Endemol Shine verbreekt banden met Gosschalk

Endemol Shine, het bedrijf dat 70 procent van de aandelen van productiehuis Kemna & Zonen bezit, verbreekt per direct alle banden met Job Gosschalk.

ANP
Endemol Shine zegt erg te zijn geschrokken van de bekentenis van Job Gosschalk. Beeld ANP
Endemol Shine zegt erg te zijn geschrokken van de bekentenis van Job Gosschalk.Beeld ANP

De producent en regisseur bekende dinsdag zich schuldig te hebben gemaakt aan grensoverschrijdend seksueel gedrag met een aantal acteurs.

Endemol Shine zegt erg te zijn geschrokken van de bekentenis van Gosschalk. "De komende dagen zullen wij onze partners en klanten informeren over het verdere verloop van de projecten, waarin wij tot nu toe met Job Gosschalk samenwerkten," laat een woordvoerster weten.

Het bedrijf beklemtoont "het belangrijk te vinden dat onze medewerkers in een veilige omgeving moeten kunnen werken".

Endemol Shine heeft een externe vertrouwenspersoon aangesteld bij wie medewerkers op basis van anonimiteit terechtkunnen. "Wij adviseren medewerkers om zo nodig direct contact op te nemen met deze vertrouwenspersoon."

All Stars
Het is ondertussen niet duidelijk of de musical All Stars doorgaat nu Gosschalk al zijn taken per direct heeft neergelegd. De musical zou in oktober 2018 in premiere moeten gaan.

"We kunnen nog niet zeggen wat er met deze productie gaat gebeuren", aldus een woordvoerder van productiebureau KemnaSenf. Ook Jean van de Velde, de geestelijk vader van All Stars, kon dinsdagmiddag geen uitsluitsel geven.

"Ik ben slechts als adviseur op afstand bij het project betrokken," laat hij weten.

Meer over