Ellie Lust debuteert op misdaadzender van Discovery

Ellie Lust krijgt een eigen programma op Investigation Discovery. De voormalig politiewoordvoerder is de eerste Nederlandse presentator van de tv-zender die zich richt op waargebeurde misdaadverhalen.

ANP/BuzzE
Ellie Lust Beeld anp
Ellie LustBeeld anp

In Ellie Lust: Bizarre Zaken, te zien vanaf 14 november, behandelt ze elke week een waargebeurde zaak waarin een moord, oplichting of vermissing wordt onderzocht. In elke aflevering deelt ze haar visie en ervaringen met de kijker.

Ellie Lust kijkt elke aflevering naar Nederlandse misdaadzaken. "Ik behandel bizarre Amerikaanse misdrijven en probeer de kijker mee te nemen in vergelijkbare Nederlandse zaken zoals de Utrechtse serieverkrachter en meesteroplichter Piet van Hout. Als kind ging mijn hart sneller kloppen bij het zien van spannende politieseries. Met 31 jaar politie-ervaring in mijn rugzak weet ik inmiddels dat de werkelijkheid vaak nog vele malen vreemder is dan fictie."

Facebook
Vorige week werd bekend dat Ellie Lust stopt als woordvoerder bij de Amsterdamse politie en zich volledig op haar werk bij de televisie gaat richten. In het weekend maakte ze via Facebook bekend dat er een nieuw seizoen komt van Ellie op Patrouille voor AvroTros. Nu komt daar dus een eigen serie bij voor Investigation Discovery.

"We zijn heel blij dat we samen met Ellie voor het eerst een lokaal tintje kunnen geven aan onze meest opmerkelijke zaken. Ellie is voor ons de ideale persoon om de kijker mee te nemen in de wereld van Investigation Discovery. Ze is eerlijk, onderzoekend en duidelijk," zegt Tatiana Lagewaard van de zender.

Investigation Discovery, onderdeel van Discovery, is een digitale zender die met name misdaadprogramma's uitzendt. Het bestaat sinds 2011.

Lees ook: Ellie Lust over vertrek: 'Ik voel me niet integer behandeld'

Meer over