Elf Grammy-nominaties voor Kendrick Lamar

Kendrick Lamar heeft met elf nominaties de grootste kans een Grammy 2016 in de wacht te slepen. Hij neemt het met zijn album To Pimp a Butterfly onder meer op tegen Taylor Swift, die eveneens grossiert in nominaties.

Kendrick Lamar eerder dit jaar, tijdens zijn optreden op Lowlands. Beeld anp
Kendrick Lamar eerder dit jaar, tijdens zijn optreden op Lowlands.Beeld anp

Het album van Lamar kreeg eerder dit jaar 5 sterren van Het Parool. De Grammy's worden beschouwd als de belangrijkste muziekprijzen ter wereld. Taylor Swift maakt kans in de categorieën album, song en record van het jaar. Met haar album 1989 neemt Taylor Swift het niet alleen op tegen Kendrick Lamar. Andere genomineerden zijn The Weeknd met Beauty Behind the Madness, Alabama Shakes met Sound & Color and Chris Stapleton met Traveller.

Met Blank Space is Taylor Swift genomineerd in de categorieën record en song. In beide categorieën is Ed Sheeran haar tegenstander met Thinking Out Loud. Andere genomineerden voor 'record of the year' zijn Mark Ronson (ft. Bruno Mars) voor Uptown Funk!, The Weekend voor Can't Feel My Face en D'Angelo en The Vanguard voor Really Love.

CBS This Morning
In de categorie 'song of the year' zijn genomineerd Kendrick Lamar voor Alright, Little Big Town voor Girl Crush en See You Again van Wiz Khalifa. Meghan Trainor staat tussen de genomineerden in de categorie beste nieuwe artiest, samen met Sam Hunt, Tori Kelly, Courtney Barnett en James Bay.

De genomineerden werden maandag bekendgemaakt in het programma CBS This Morning.

Meer over