Eerste toneelrol voor Celine Purcell

AMSTERDAM - Musicalster Celine Purcell neemt de rol van de naïeve kapster Rita in de toneelkomedie Educating Rita van Willy Russell voor haar rekening. Het toneelstuk gaat in oktober 2010 in Theater de Meervaart in Amsterdam in première en toert daarna door heel Nederland. Dit meldden de producenten Hans Cornelissen en Ruud de Graaf donderdag.

Voor Purcell, die daarmee de tegenspeelster wordt van Johnny Kraaykamp, is het de eerste rol op het toneel. Purcell speelde de afgelopen jaren onafgebroken hoofdrollen in grote musicals van Joop van den Ende, zoals Mamma Mia!, Les Misérables en My Fair Lady, waarvoor ze een Musical Award won. Ook is ze een vast gezicht in de tv-comedy Kinderen Geen Bezwaar en is ze vanaf januari te zien in de nieuwe VARA-serie Gebak van Krul.

Haar personage Rita is een kapster die een zomercursus aan de universiteit volgt en een frisse wind laat waaien in het leslokaal en in het hoofd van professor Frank Bryant. Ruud de Graaf en Hans Cornelissen waren eerder verantwoordlijk voor de theaterproducties Pietje Bell, de Musical, Zeg 'ns Aaa, Wat Zien Ik en De Fabeltjeskrant. Dit seizoen brengen zij Op Hoop van Zegen, Cabaret en het toneelstuk Niet voor de Poes. (ANP)

www.celinepurcell.nl
C @ YOUTUBE

celinepurcell.nl Beeld
celinepurcell.nl
Meer over