Eerste details Windows Phone 8 lekken uit

De eerste details van het nieuwe besturingssysteem Windows Phone 8 zijn uitgelekt. De nieuwe versie zou samen moeten uitkomen met de desktopversie Windows 8, op het einde van dit jaar. Dat meldt technologiewebsite Pocketnow.

Redactie
null Beeld afp
Beeld afp

In een video die oorspronkelijk enkel bedoeld was voor werknemers van smartphonemaker Nokia, toont Windows Phone-baas Joe Belfiore enkele nieuwe functies. Zo zullen multicoreprocessors eindelijk gebruikt kunnen worden. De huidige versie van het besturingssysteem zou overigens al ondersteuning bieden voor dualcoreprocessors, maar wegens een onbekende reden mogen die nog niet worden ingebouwd in de huidige generatie smartphones.

Met Windows Phone 8 zullen smartphonebouwers ook kunnen kiezen voor vier verschillende schermresoluties. Momenteel zijn ze nog beperkt tot een resolutie van 800x480 pixels. Ook met ondersteuning voor microSD-kaartjes komt Microsoft tegemoet aan de feedback van eindgebruikers.

De kernel, de kern van het besturingssysteem, zal dezelfde zijn als die van Windows 8. Volgens Belfiore zal dat leiden tot een betere communicatie tussen smartphone, Xbox en andere systemen die draaien op Windows 8. De huidige applicaties zullen trouwens blijven werken op die nieuwe kernel.

Meer over