Eerste blogconferentie in Nederland

AMSTERDAM - Pakhuis de Zwijger in Amsterdam is 24 oktober het toneel van BLOG08, de eerste internationale blogconferentie in Nederland. Er worden in totaal driehonderd bezoekers verwacht, zo lieten organisatoren Edial Dekker en Ernst-Jan Pfauth maandag weten.

Mensen uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Polen, Spanje, Italië, Zweden, Estland, Turkije, België, Duitsland en Nederland wonen de bijeenkomst bij. Onder de sprekers is Pete Cashmore (23), die in 2005 een weblog genaamd Mashable begon over sociale netwerken als Hyves en Facebook. Drie jaar later is Mashable de tiende blog ter wereld en heeft de Schot een miljoenenbedrijf in San Francisco. Ook Nederlandse bloggers betreden het podium, onder wie Tim Overdiek, adjunct-hoofdredacteur van het NOS Journaal.

,,Veel mensen denken dat het medium zich beperkt tot sensatieblogs of persoonlijke verhalen over katten en vakanties'', zegt organisator Pfauth. ,,Met BLOG08 hopen we mensen te inspireren ook professioneel te bloggen.'' De deelnemers aan de conferentie zijn gevraagd hun beste blogartikel in te sturen, dat wordt gebundeld in een blogboek. (ANP)

null Beeld
Meer over