Duitse omroep schrapt satirisch klimaatliedje kinderkoor na ophef

Een Duitse omroep heeft een video met een satirisch klimaatliedje offline gehaald nadat daar grote ophef over was ontstaan. Een kinderkoor met tientallen meisjes zong het nummer ‘mijn oma is een oude milieuzeug’. Dat leidde tot boze reacties.

ANP
De video met het satirische klimaatliedje is offline gehaald. Beeld Screenshot YouTube
De video met het satirische klimaatliedje is offline gehaald.Beeld Screenshot YouTube

De kinderen zongen onder meer hoe oma rondreed op een brandstofslurpende motor en graag goedkoop vlees kocht. “Mijn oma rijdt met haar SUV naar de dokter. Ze overrijdt daarbij twee ouderen met rollators”, klinkt het ook. Aan het eind van het filmpje is een uitspraak te horen van klimaatactivist Greta Thunberg, die ‘jullie komen hier niet mee weg’ zegt.

Het nummer kwam zender WDR 2 op veel kritiek te staan. Minister-president Armin Laschet van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen vond het nummer respectloos jegens ouderen. Ook noemde hij het onacceptabel dat kinderen zo tegenover ouderen worden gezet.

Zender WDR 2 zegt te betreuren dat een deel van het publiek de video als kwetsend heeft ervaren. Het zou de bedoeling zijn geweest het generatieconflict over klimaatverandering satirisch te benaderen.

Meer over