Drie Awards voor 'Footloose' en 'Piaf'

De Musical Awards werden voor de tiende keer uitgereikt. Foto ANP Beeld
De Musical Awards werden voor de tiende keer uitgereikt. Foto ANP

HILVERSUM - Het theaterbedrijf van Albert Verlinde, V&V Entertainment, haalde bij de uitreiking van de jaarlijkse Musical Awards acht prijzen binnen.

Footloose en Piaf van V&V werden elk met drie beeldjes onderscheiden, The sound of music kreeg er twee. De prijzen werden voor de tiende keer uitgereikt. Les misérables en Piaf kregen de publieksprijzen voor respectievelijk Beste grote en Beste kleine musical. De organisatie maakt dat onderscheid in veel categorieën. Zo kregen Simone Kleinsma (Sunset Boulevard) en Liesbeth List (Piaf) beiden een Award voor beste vrouwelijke hoofdrol. List had al een Award gekregen voor haar rol als Piaf in een eerdere versie van die musical.

Bij de mannen kregen William Spaaij (grote musical: Footloose) en Urvin Monte (kleine musical: Five guys named Moe) de prijs voor de beste hoofdrol. Opmerkelijk was de prijs voor beste mannelijke bijrol die Milan van Weelden (De man van La Mancha) kreeg. Van Weelden zit nog op school. Hij is bezig met zijn eindexamen aan het Alkmaarse conservatorium INHolland.

Footloose van V&V Entertainment had met tien nominaties de kans op de meeste prijzen en kreeg er uiteindelijk drie. Hoofrolspeelster Kim-Lian van der Meij kreeg voor de vijfde keer een nominatie, maar moet nog steeds haar eerste Award winnen.

De oeuvreprijs ging naar de Amerikaanse componist Alan Menken. Hij verwierf roem met de filmmusicals die hij voor Disney schreef. Menken is ook betrokken bij Sister act, de internationale musical van Joop van den Ende, die vorige week in Londen in première ging. (HET PAROOL)

Meer over