Drama 2011 voelbaar maar prima sfeer op Pukkelpop

De Amerikaanse rapper Snoop Dogg zorgde vandaag op de mainstage voor het eerste feest op het festival Pukkelpop. Het drama van vorig jaar speelt veel festivalgangers door het hoofd, maar kon toch de pret niet bederven bij het publiek.

Coen Brandhorst
Snoop Dogg op Pukkelpop. Beeld
Snoop Dogg op Pukkelpop.

De wei van Pukkelpop is in de vroege namiddag al afgeladen vol en we kunnen spreken van een gezellige drukte. De ramp van vorig jaar heeft wel een spoor op het terrein nagelaten. Op de schermen verschijnen veiligheidstips, de tenten zijn extra goed vastgezet en de shelter ziet er nu heel wat steviger uit dan wat er op de vorige edities stond.

Door de weinige aanwezige bomen is er veel ruimte en voelt het alles behalve benauwd aan. Weinig Pukkelpoppers laten de ramp van vorige eiditie aan hun hart komen, merkten we aan de Main Stage bij het optreden van Snoop Dogg. Momenteel valt er nergens, van de Main Stage tot de Dance Hall, een snuifje angst of paranoïa voor een mogelijke herhaling te bespeuren.

Hoewel Snoop Dogg onlangs aankondigde het vanaf nu over een reggae-boeg te gooien onder de naam Snoop Lion met een nieuwe plaat 'Reincarnated', bracht de artiest nu vooral oude nummers als 'Signs', 'Murder was the case', Gin and juice' en 'For all my niggas and bitches'. Toch bleven we bij dit repertoire een beetje op onze honger zitten want hij bracht weinig van zijn eigen hits en meer werk dat hij samen met Katy Perry, Aakon en Dr. Dre in elkaar bokste.

Joints
Een dj heeft de taak het publiek op te warmen voor de artiest zelf opkomt dat doet hij onder meer door een fragmentje uit de Carmina Burana te draaien. Het publiek heeft aanvankelijk wat hulp nodig om in de stemming te komen, overal worden de joints bovengehaald en verschillende meisjes laten met plezier hun borsten op het grote scherm aan het podium zien.

Dan komt Snoop Dogg zelf op met twee van zijn rappers, zijn rastamutsje en ketting met leeuw verwijzen naar de nieuwe weg die hij gaat inslaan. Twee sexy danseressen die regelmatig van (onthullende) outfit veranderen en uitdagend bewegen maken het af. Tel daarbij nog eens een oude man die gekke moves uitvoert en een mascotte in hondenpak die obscene gebaren maakt en je begrijpt dat je als snel bij dit optreden ogen tekort komt.

Het optreden is geen muzikaal hoogstandje, maar wel onderhoudend en grappig en dat volstaat duidelijk voor het publiek, dat is merkbaar aan de duizenden handjes die wild op en neer gaan. Het hek is helemaal van de dam wanneer Snoop het nummer 'Sweat', dat hij samen met David Guetta maakte, brengt. De afsluiter 'Young, wild & free' mondt uit in een meezingfestijn. Als dit optreden een voorbode mag zijn voor de rest van het festivalweekend, dan kunnen we alvast van een gezellige en ondanks alles een vrolijke editie spreken.

null Beeld afp
Beeld afp
Meer over