Dragan Bakema krijgt hoofdrol in 360 gradenvoorstelling Taste

Evenementenlocatie het Amsterdome bij Sloterdijk wordt vanaf 1 juli het theater voor de 360 gradenvoorstelling Taste, waarin Dragan Bakema de hoofdrol speelt.

Marjolijn de Cocq
null Beeld Taste
Beeld Taste

Dat heeft producent Taste Productions vrijdag bekend gemaakt. Ondersteund door drie live-muzikanten neemt Bakema in een ‘interdimensionaal theaterspektakel’ het publiek mee in de noodlottige geschiedenis van een briljante driesterrenchef die zijn smaak kwijtraakt en daardoor zijn wereld ineen ziet storten. Hij maakt daarbij gebruik van beelden, muziek, smaken, geuren en gezichtsbegoochelingen.

Naast regisseur Ola Mafaalani, die Bakema in 2016 regisseerde in de theaterhit Borgen, zijn ook chefkok Jacob Jan Boerma, parfumeur Mark Buxton en Victor ‘Mindfuck’ Mids betrokken bij de productie. De muziek is van Joep Beving, het scenario van Michiel Stroink.

Perfecte combinatie

”Deze uitzonderlijk groots opgezette monoloog is een liefdesbrief aan de zintuigen,” aldus Bakema (41). “Taste is bijzonder dankzij de juiste vervlechting van spel, muziek, beeld en smaak. Maar zo’n theaterbelevenis kan alleen tot stand komen wanneer alle departementen op niveau zijn. Taste is in mijn ogen de perfecte combinatie tussen creatieve en investerende partijen. Toen regisseur Mafaalani, mij belde of ik het stuk wilde lezen, wist ik het al. Ik hoorde het in haar stem. Ik dacht direct: Dit gaat bijzonder worden.”

Stroink, auteur van onder meer de romans Tilt en De notaris en het meisje, bedacht het verhaal van de chefkok al in 2016. Hij besefte dat dit stuk een andere aanpak vergde dan een boek en benaderde daarom Mafaalani, die op theatergebied eerder grenzen heeft verlegd. De man achter Taste Productions is Guirec van Slingelandt, die eerder betrokken was bij het theaterspektakel Soldaat van Oranje.

De repetities voor Taste beginnen in augustus, de première staat gepland voor 9 oktober.

Meer over