Han Lips

Dotan koos voor een thuiswedstrijd bij Humberto Tan

Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Dotan bij RTL Late Night.

Han Lips
RTL Late Night Beeld RTL 4
RTL Late NightBeeld RTL 4

Dotans trollenleger was uitgemarcheerd, maar het bloedbad dat ze hadden achtergelaten moest nog wel even worden opgeruimd.

De zanger koos voor een thuiswedstrijd aan tafel bij Humberto Tan om de lucht te klaren over de nepfans die hem jarenlang online hadden opgehemeld. Hij werd weer met open armen ontvangen. En met een bedankje dat hij bij RTL Late Night zijn verhaal wilde doen.

In de middag was hij al diep door het stof gegaan op Facebook. Alle vakken aan de hogeschool voor de boetedoening werden met goed gevolg afgelegd: Spijt, Niet goed te praten, Heel erg spijt, Ontzettend vervelend, Hoop het vertrouwen terug te winnen en Schone lei.

Bij RTL Late Night leek hij even de tegenaanval in te zetten ("Hetze!"). Dus het hielp enorm dat Humberto het stellen van kritische vragen weer overliet aan de overige gasten aan tafel.

Maar begrijpelijk was het wel dat Dotan voor Humberto had gekozen. Bij RTL Boulevard konden ze zijn bloed wel drinken.

Een boze Ronald Molendijk wierp zich op als biechtvader. "Kom gewoon langs, dan praten we erover als volwassen mensen!" zei hij, laaiend inmiddels. "Ik doe je niks aan!" Het was goed dat hij dat er even bij zei.

Toen moest Voetbal Inside nog komen, met de echte zedenmeesters van deze tijd. René van der Gijp beperkte zich in zijn commentaar op Dotan tot het duizenddingendoekje uit zijn arsenaal: "Die is niet goed."

Johan Derksen nam het lichter op: "Ik denk weleens dat er honderd mensen zijn ingehuurd om op internet allemaal slechte dingen te roepen over mij."

Lips kan zich alleen maar aansluiten bij wat Shownieuws-presentatrice Celine Huijsmans zei, want ook Shownieuws heeft een stoplap, een duizenddingendoekje, voor als er ook maar iets grondig mis is gegaan in het leven van een ster. "Wij wensen Dotan veel sterkte toe."

Reageren? hanlips@parool.nl

Meer over