Donald Duck krijgt eigen glossy

De DONALD wordt een glossy voor volwassenen met een kijkje in zijn 'echte wereld'. Foto ANP Beeld
De DONALD wordt een glossy voor volwassenen met een kijkje in zijn 'echte wereld'. Foto ANP


HOOFDDORP - Na Linda, Youp en Matthijs krijgt ook DONALD in juni zijn eigen glossy. De wereldberoemde eend krijgt eenmalig een speciaal 'personality tijdschrift' omdat zijn filmcarrière 75 jaar geleden begon.

Dat meldt het reclamevakblad Adformatie dinsdag op zijn website. De DONALD wordt volgens het blad ,,een Donald Duck voor volwassen, die hen laat meekijken door de ogen van Donald Duck. De eend woont deze keer niet in een getekende wereld, maar toont zijn 'echte' wereld''.

Zo wordt de beroemde stripeend neergezet in smoking en bevat het blad volgens Adformatie ,,mannen-onder-elkaar items, dus aandacht voor: vrouwen, sport, mode, auto's, food, crime en art''.

Het tijdschrift bevat ook een literair stripverhaal, en informatie over reizen naar exotische locaties waar Donald en zijn neefjes ooit avonturen beleefden, zoals Timboektoe, de Himalaya en de Noordpool. De DONALD telt 144 pagina's.

BN'ers als Peter R. de Vries, Georgina Verbaan en Ruud Gullit, en bekende striptekenaars als Gerrit de Jager (De Familie Doorzon), Henk Kuypers (Franka) en Jean Marc van Tol (Fokke & Sukke) verlenen hun medewerking aan het blad. (ANP)

Meer over