Domien, Giel en Paul bewoners Glazen Huis

Radio-dj's Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering zitten vanaf 18 december in het Glazen Huis in Heerlen voor de twaalfde editie van de benefietactie 3FM Serious Request.

Vlnr: Domien Verschuuren, Giel Beelen, Paul Rabbering Beeld 3FM
Vlnr: Domien Verschuuren, Giel Beelen, Paul RabberingBeeld 3FM

De radiomakers krijgen hierbij voor het eerst dit jaar gezelschap van een collega-dj, die zich ieder voor 24 uur laten opsluiten in de mobiele studio op het Pancratiusplein.

Roosmarijn Reijmer, Michiel Veenstra, Frank van der Lende, Eva Koreman en Wijnand Speelman zijn de gegadigden die de drie dj's bijstaan tijdens de populaire actie. De radiozender zamelt dit jaar geld in voor een betere toekomst voor miljoenen jongeren in oorlogs- en conflictgebieden. Dat gebeurt net als elk jaar samen met het Rode Kruis. Domien, Giel en Paul maken tot kerstavond 24 uur per dag radio en tv, zonder dat ze iets eten. In ruil voor geld kunnen luisteraars verzoekplaatjes aanvragen.

De opbrengst van deze editie gaat naar jongeren in landen als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en Democratische Republiek Congo. Zij leven onder de meest extreme omstandigheden waardoor ze weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Met het geld biedt het Rode Kruis ze de benodigde opleiding, beroepstraining, psychische hulp en een basis waarmee ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

De drie dj's zaten al eerder in het Glazen Huis. Voor Domien is het de tweede keer, hij deed het vorig jaar voor het eerst. Paul laat zich voor de derde keer opsluiten en voor Giel is het alweer de negende editie.
Vorig jaar stond het Glazen Huis in Haarlem, waar een recordbedrag van bijna 12,4 miljoen euro werd opgehaald voor vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. In 2016 vindt de actie vanuit Breda plaats.

Meer over