Dokter Roman viel in de smaak bij GTST en heeft nu al zijn eigen serie

Kiefer Zwart is de nieuwste soaphunk op een lijstje met sexy artsen als McDreamy (Grey’s Anatomy) en Dr. Doug Ross (ER). De acteur kruipt in de huid van dokter Roman in de gelijknamige Videolandserie. ‘Ik vind het leuk om een rol te spelen waarvoor ik echt uit mijn comfortzone moet.’

Maxime Segers
Kiefer Zwart speelt dokter Roman in de gelijknamige Videolandserie. Beeld Videoland
Kiefer Zwart speelt dokter Roman in de gelijknamige Videolandserie.Beeld Videoland

Dokter Roman maakte vlak voor de zomerstop zijn entree in de nog altijd populaire serie Goede Tijden, Slechte Tijden. Zijn verschijning maakte heel wat los in Meerdijk: heeft hij daadwerkelijk zijn ex gestalkt of is hij slachtoffer geworden van een manipulatief spel?

Reden genoeg voor Videoland om een miniserie, die vanaf deze week op de streamingdienst te zien is, aan de charismatische huisarts te wijden.

Acteur Kiefer Zwart noemt het een ‘zeer welkom cadeau’. Hij was eerder te zien in Thuisfront en Flikken Maastricht, maar zijn rol in GTST voelt als een grote stap in zijn carrière. Helemaal nu de achtdelige Videolandserie volledig in het teken van dokter Roman staat.

Sexy artsen

Daarmee schaart Zwart zich in het rijtje van sexy artsen als McDreamy (Patrick Dempsey), Dr. Jackson Avery (Jesse Williams) en Dr. Doug Ross (George Clooney). Een hele eer, vindt Zwart. “Heel vet. Ik had dat eerlijk gezegd niet verwacht, maar toen de eerste berichten naar buiten kwamen dat ik de nieuwe McDreamy zou zijn, dacht ik: wat gek, maar ook heel tof. Door al die namen komt er natuurlijk wel wat druk bij kijken,” moet de acteur bekennen. Maar dat probeer ik los te laten.”

Ook in Goede Tijden, Slechte Tijden viel dokter Roman al snel in de smaak. Hij wist Linda Dekker, gespeeld door Babette van Veen, direct in te palmen toen hij als versterking werd gevraagd in de praktijk van haar man Anton Bouwhuis (Joep Sertons).

In het echte leven is Zwart helemaal niet zo’n casanova, verzekert hij. “Althans, niet bij bedoeling. Ik vind het heel moeilijk om een vrouw doelbewust te versieren,” grinnikt de acteur. Of dokter Roman straks de vrouwen van zich af moet slaan, blijft nog even gissen voor Zwart. “Het is nog redelijk rustig qua vrouwelijke aandacht, hoor. Maar het hoort ook bij het personage. En ik heb vaak het idee dat mensen meer handelen naar de rol die je speelt dan naar de persoon die je buiten de serie om bent.”

Stalker

Of de dokter die hij speelt echt een enge stalker blijkt of dat het wel meevalt, laat de acteur liever in het midden. “Ga vooral met een open blik kijken en laat je verrassen.” Ook belangrijk om te weten: de miniserie is ook heel goed te volgen als je geen trouwe kijker van GTST bent. “Sterker nog, als je de serie gaat kijken, ken je Roman beter dan de mensen die GTST hebben gezien,” legt Zwart uit. “Het is eigenlijk een rijkelijk uitstapje naar het leven van dokter Roman en staat daarom ook los van Goede Tijden, Slechte Tijden.”

En Zwart wil nog één ding benadrukken: dokter Roman is véél meer dan een sexy huisarts. “Hij is natuurlijk niet alleen een hunk, er zit veel meer achter hem. Hij is nieuwsgierig, vriendelijk en heeft wat van de wereld gezien. Daar herkende ik mijzelf in, al heeft Roman er een iets andere loopbaan op nagehouden dan ik.” Bovendien komen er ook kanten van het personage naar boven waarmee Zwart zich niet kan identificeren. “Maar ook dat vind ik leuk, om een rol te spelen waarvoor ik echt buiten m’n comfortzone moet treden.”

De achtdelige miniserie Dokter Roman staat compleet op Videoland.

Meer over