Nieuws

Doek valt voor jeugdbladen Hitkrant, Girlz en Cosmogirl

Audax Publishing staakt de publicatie van jeugdtitels Hitkrant, Girlz en Cosmogirl. De drie bladen zijn financieel niet langer rendabel.

Daan van Acht
null Beeld

Hitkrant verschijnt al niet meer, van Girlz verschijnt deze week een laatste editie en het laatste nummer van Cosmogirl ligt half juni in de schappen, zo meldt Villamedia. Werkzame redacteuren voor de titels zijn boventallig verklaard. Om hoeveel mensen het gaat, is niet bekend.

De Audaxtitels Vriendin, Weekend, Party, Santé, Glossy, Royalty, Mijn Geheim en HP/De Tijd worden wel voortgezet.

Maandagochtend werd al bekend dat het doek definitief valt voor mannenblad Esquire, dat wordt uitgegeven door Hearst. Hetzelfde geldt voor de tijdschriften Designer Vintage en Fiscalert. Daarnaast neemt Hearst afscheid van National Geographic Traveler, Elle Eten, Vogue en Glamour. Mogelijk kunnen deze bladen elders worden ondergebracht.

Het portfolio van de uitgever krimpt van twintig naar twaalf titels. Hearst noemt als noodzakelijke reden voor de reorganisatie de ‘verandering in consumentengedrag, behoeften van adverteerders en mediaconsumptie’ die door de coronacrisis ‘in een stroomversnelling zijn geraakt’.

Meer over