Dochter wil in voetsporen Whitney Houston treden

Bobbi Kristina Brown, de dochter van de vorige maand overleden zangeres Whitney Houston, wil met zingen, acteren en dansen in de voetsporen van haar moeder treden. Dat zei ze gisteravond in een gesprek met Oprah Winfrey dat werd uitgezonden op Winfreys tv-zender OWN.

Fragment uit de uitzending van Oprah Winfrey met Bobbi Kristina Brown. Beeld ap
Fragment uit de uitzending van Oprah Winfrey met Bobbi Kristina Brown.Beeld ap

De 19-jarige Brown vertelde Winfrey dat ze haar moeder, de avond voordat die zou overlijden, had gevraagd bij haar te komen liggen. De twee brachten die nacht en een deel van de volgende dag gezamenlijk door.

Beste vriendin

Bobbi Kristina Brown zei dat haar moeder voor haar de rol innam van haar beste vriendin, haar zus, haar vertrouweling en haar 'alles'. Brown maakte duidelijk dat ze het zo goed maakt als onder de omstandigheden mogelijk is.

Nootlottig einde

Uit een eerder vrijgegeven fragment uit de vraaggesprekken die Winfrey hield met verschillende nabestaanden, was vrijdag naar voren gekomen dat Whitneys schoonzus Patricia, die ook optrad als haar manager, al jaren vreesde dat de zangeres door haar levensstijl noodlottig aan haar einde zou komen. 'Ik zag dat ze een droom najaagde', aldus Patricia Houston tegen Winfrey, 'en liefde zocht op alle verkeerde plekken.'

Meer over