Dit zijn de concurrenten van Glennis Grace in finale AGT

Glennis Grace ontmoet volgende week in de finale van America's Got Talent stevige concurrentie, variërend van stand-upcomedians tot acrobaten.

ANP
null Beeld anp
Beeld anp

Glennis Grace zingt volgende week in de finale van America's Got Talent niet alleen een eigen nummer, maar ook een duet met een bekende artiest. Dat vertelde de zangeres in de ochtendshow van Giel Beelen op Veronica.

"Dinsdag zing ik een song en woensdag bij het stemmen ga ik een duet doen met iemand", zo schetste Grace haar finaleprogramma van volgende week. "Ik weet nog niet met wie dat gaat worden, of welk nummer ik ga zingen. Dat hoor ik morgen waarschijnlijk al."

Concurrenten

Courtney Hadwin
Courtney Hadwin is een 13-jarig zangtalent uit Engeland. Het meisje belandde in de liveshows van de Amerikaanse talentenjacht doordat jurylid Howie Mandel op de gouden knop (golden buzzer) drukte tijdens haar auditieronde. In eigen land haalde ze de finale van The Voice Kids. Een rustige meid die transformeert zodra ze op het podium staat.

Michael Ketterer
Ook zanger Michael Ketterer uit Californië haalde de liveshows dankzij een druk op de gouden knop, ditmaal werd gedrukt door juryvoorzitter Simon Cowell. Hij hoorde vorige week al dat hij door is naar de finale van volgende week, nadat hij indruk had gemaakt met zijn vertolking van het nummer When I Look At You van Miley Cyrus.

Daniel Emmet

Ook Daniel Emmet is door. De operazanger uit Las Vegas staat in de finale dankzij de stem van de jury. Hij zong dinsdagavond het nummer Somewhere uit de Broadwaymusical West Side Story. Het trapezeduo Transcend uit Salt Lake City heeft de finaleplaats eveneens aan de jury te danken, na een adembenemende voorstelling in de trapeze die meteen werd opgevolgd door een act op rolschaatsen waarbij de artiesten Tyce en Mary omringd waren door vuur. Het stel heeft al internationaal getoerd met onder meer Cirque du Soleil.

Andere categorieën

Andere kanshebbers in de finale zijn de acrobatengroep Zurcaroh uit Oostenrijk, waarvoor Tyra Banks tijdens de audities op de Golden Buzzer drukte. De groep rond danser en choreograaf Peterson da Cruz stond vorige week in de halve finale met een act die begon met een dans op het podium en eindigde met een menselijke toren waar een klein meisje vanaf sprong.

In Oostenrijk hadden ze al succes met een negentig minuten durende theatershow. Hun droom is nu een show in Las Vegas.

En dan is er nog goochelaar Shin Lim uit Massachusetts, een zogenoemde close-up magician die vorige week liet met zien dat hij vingervlug is met speelkaarten. Jurylid Heidi Klum, die haar medewerking verleende aan zijn act, stond versteld.

Meer over