Dit zijn de best betaalde entertainers ter wereld

Tyler Perry, Jerry Bruckheimer en Steven Spielberg zijn dé grootverdieners in de entertainmentindustrie. Dat schrijft het Amerikaanse magazine Forbes.

Redactie
Tyler Perry. ©AFP Beeld
Tyler Perry. ©AFP

Perry, die als acteur, regisseur, scriptschrijver, producer en auteur er een indrukwekkend cv op nahoudt, verdiende het afgelopen jaar meer dan 130 miljoen dollar (zo'n 94 miljoen euro), goed voor de eerste plaats in de top 10 van Forbes.

Zijn tv-shows 'Meet the Browns' en 'House of Payne' brachten heel wat geld in het laatje, maar Perry verdiende ook een aardige stuiver aan 'Madea's Big Happy Family', 'Why Did I Get Married Too?' en 'For Colored Girls' waar hij zowel op als naast de set aan meewerkte.

De 42-jarige entertainer heeft nog heel wat plannen op stapel: het is geen geheim dat hij graag een eigen televisiezender wil beginnen.

Jerry Bruckheimer veroverde de tweede plaats in de Forbes-lijst. Hoewel 'The Sorcerer's Apprentice' en 'Prince of Persia: The Sands of Time' maar weinig mensen de bioscoop in lokten, harkte de producer van de twee films toch 113 miljoen dollar binnen. Dat bedrag heeft hij vooral te danken aan het succes van 'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides' en de CSI-reeksen.

De derde plaats is voor Steven Spielberg. Zijn films 'War Horse' en 'The Adventures of Tintin' maakten hem 107 miljoen dollar rijker.

Sir Elton John, meteen ook de enige muziekmaker in de lijst, staat op de vierde stek dankzij zijn wereldtournee die hem 100 miljoen dollar opbracht.

Simon Cowell vervolledigt de top 5. De Brit zag zijn bankrekening met 90 miljoen dollar toenemen dankzij zijn medewerking aan 'American Idol' in 2010 en 'The X Factor'.

De top 10 van best betaalde entertainers volgens Forbes magazine:

1. Tyler Perry, $130 million
2. Jerry Bruckheimer, $113 million
3. Steven Spielberg, $107 million
4. Sir Elton John, $100 million
5. Simon Cowell, $90 million
6. James Patterson, $84 million
7. Dr. Phil McGraw, $80 million
8. Leonardo DiCaprio, $77 million
9. Howard Stern, $76 million
10. Tiger Woods $75 million

Jerry Bruckheimer. ©EPA Beeld
Jerry Bruckheimer. ©EPA
Steven Spielberg. ©AFP Beeld
Steven Spielberg. ©AFP
Meer over