Overzicht

Dit zijn de belangrijkste films die deze week te zien zijn

De belangrijkste films (en een serie) die deze week te zien zijn, geselecteerd door de critici van Het Parool.

Het Parool
In The Tunnel wordt de spanning effectief opgebouwd.  Beeld
In The Tunnel wordt de spanning effectief opgebouwd.

Tunnelangst? Dan is rampenfilm The Tunnel een uitdaging

In The Tunnel van regisseur Pål Øie krijgt een vrachtwagen op de dag voor kerst pech in – inderdaad – een tunnel. De spanning wordt vervolgens effectief opgebouwd. Niet door Hollywoodachtig spierballenvertoon met vet aangezette muziek of ingewikkelde speciale effecten, maar vooral door het klein en realistisch te houden. Lees onze volledige recensie.

Spontaneous: een tienerkomedie met ontploffende scholieren

Het eerste bloedbad in Spontaneous valt al voor de eerste minuut voorbij is, en regisseur-scenarist Brian Duffield blijft ze vervolgens met uitmuntende timing uit zijn hoge hoed trekken. Ook nadat je als kijker op scherp bent gezet en wéét dat er elk moment weer een rode geiser op springen staat, weet hij ermee te blijven verrassen. Lees onze volledige recensie.

Wraakfilm Rose Plays Julie doet denken aan een Griekse tragedie

Rose Plays Julie is een terughoudende thriller over de Ierse student diergeneeskunde Rose (Ann Skelly), die op zoek gaat naar haar ­biologische ouders. De film is karig, met gecontroleerd camerawerk en nauwelijks dialoog, maar beeldt ­gewichtige emoties uit, die de gebeurtenissen tot een onvermijdelijke conclusie drijven. Lees onze volledige recensie.

Veel foute grappen, maar geen verhaal in Just Say Yes

De titel van Just Say Yes lijkt bijna een smeekbede aan de kijkers om hun ongeloof los te laten. Er klopt namelijk weinig in de romantische komedie van Appie Boudellah en Aram van de Rest. De Nederlandse Netflixproductie struikelt over plotholes, een inspiratieloos script en een gebrek aan mensenkennis. Lees onze volledige recensie.

Misdaadserie The Serpent is een ode aan een doorzetter

Minstens twaalf toeristen zijn door de Franse oplichter en psychopaat Charles Sobhraj in de jaren zeventig in Thailand en Nepal om het leven gebracht. Een Nederlandse diplomaat speelde een cruciale rol in zijn ontmaskering. De verfilming van dit drama volgt de feiten nauwkeurig. Lees onze volledige recensie.

Run Hide Fight maakt van een schietpartij op school een cliché

Run Hide Fight is een film die entertainment maakt van een schoolschietpartij. En daarmee is eigenlijk alles gezegd. Lees onze volledige recensie.

Concrete Cowboy en Madame Claude: films met vergelijkbare problemen

Vorige week bracht Netflix twee films uit die aan het oppervlak mijlenver uit elkaar liggen, maar onderhuids flink wat overeenkomsten hebben. Concrete Cowboy speelt in een zwarte buitenwijk van Philadelphia, terwijl Madame Claude aanschurkt tegen de nogal witte elite in het Parijs van de jaren zeventig. Toch kampen de films met vergelijkbare problemen. Lees onze volledige recensie.

Meer over