Diederik Samsom en Ali B in extra lange RTL Late Night over vluchtelingen

RTL Late Night, de talkshow van Humberto Tan, besteedt vanavond in een speciale, extra lange uitzening aandacht aan het lot van de vluchtelingen.

Redactie
Humberto Tan Beeld anp
Humberto TanBeeld anp

De speciale uitzending van RTL Late Night is in samenwerking met het Rode Kruis. Presentator Humberto Tan wil hier mee zoveel mogelijk geld ophalen voor giro 6868. De extra lange uitzending begint om 21:30 uur op RTL4.

Er zal aandacht zijn voor hulpverleners, maatschappelijke organisaties en particuliere initiatieven. 'We praten over een probleem waar we de omvang niet van kunnen bevatten', vertelde Tan in zijn uitzending. 'Ik kan ook niet veel doen, maar ik heb wel een instrument tot mijn beschikking en dat is dit programma.'

Gasten
Tan ontvangt vanavond presentator Danny Ghosen, die zelf op 15-jarige leeftijd de burgeroorlog in Libanon ontvluchtte. Ghosen reisde het afgelopen weekend voor RTL Late Night af naar Kos om met eigen ogen te kijken hoe het er daar aan toe gaat.

Verder te gast is Diederik Samson, fractievoorzitter van de PvdA en nieuwsfotograaf Jeroen Oerlemans, die zelf werd ontvoerd in Syrië. Art Rooijakkers zal samen met Violet Speek, hoofd veldoperaties voor Unicef in Libanon, vertellen hoe het is gesteld met de opvang in de regio.

Ali B zingt het nummer 'Wanneer gaan we weer naar huis?' dat hij kort geleden schreef voor War Child.

De Grens Bereikt
Woensdag is een speciale uitzending bij de publieke omroep. Van 20.30 tot ongeveer 22.00 uur zendt NPO1 een programma uit met de titel De Grens Bereikt. Het programma wordt uitgezonden vanuit de Westergasfabriek in Amsterdam en wordt gepresenteerd door Jeroen Pauw.

Pauw: 'In het programma geven we alle gevoelens in de samenleving een stem. Bekende en onbekende Nederlanders kunnen vragen stellen en hun mening geven. We gaan ook op zoek naar oplossingen voor dit ingewikkelde vraagstuk en hoe mensen zelf hieraan kunnen bijdragen.'

Het programma zoekt uit wat er precies aan de hand is en hoe vluchtelingen hier terechtkomen. Met reportages uit Duitsland, Calais en Griekenland toont Pauw hoe buurlanden en landen aan de buitengrenzen van Europa omgaan met de vluchtelingenstroom.

Meer over