PlusOnbewoond eiland

Deze vier platen zou S10 meenemen naar een onbewoond eiland

Stien den Hollander (19) is bekend als rapper en zangeres S10. Ze debuteerde in november en kreeg meteen een Edison voor haar album Snowsniper. Deze vier platen neemt ze mee naar een onbewoond eiland.

Laura Kelderman
Stien den Hollander. Beeld Justine Leenarts
Stien den Hollander.Beeld Justine Leenarts

1. Eefje de Visser - Bitterzoet

“Meestal raakt Nederlandstalige muziek mij niet zo, maar dit album kwam echt hard bij me binnen. Het is een soort extreem mooi luisterboek vol persoonlijke verhalen. Niet alleen prachtig gezongen, maar ook tof geproduceerd. Het is nog niet zo lang uit, maar ik heb Bitterzoet al grijsgedraaid.”

2. Yung Lean - Warlord

“Dit was een van de eerste hiphopplaten waarmee ik in aanraking kwam. Yung Lean weet zichzelf bij elk nieuw album opnieuw uit te vinden. Je moet steeds weer even wennen, voordat je zijn muziek volledig kunt waarderen. Daar heb ik respect voor. Mijn favoriete nummer van Warlord is Miami Ultras.”

3. Drake - Nothing was the same

“Ik hoorde Nothing Was the Same voor het eerst op mijn dertiende, maar begreep het toen nog niet. Pas later waardeerde ik hoe sterk het tekstueel gezien in elkaar zat. Het nummer Furthest Thing spreekt me het meest aan. Dat gaat over het niet kunnen voldoen aan de verwachtingen die mensen van je hebben. Daar struggle ik ook mee. ”

4. Bring me the horizon - Music to listen to

“Als ik een album was, zou ik deze willen zijn. Dit is echt zo’n weirde en onplaatsbare plaat. Bring Me The Horizon doen precies wat ze zelf willen en heeft verder lak aan alles. Dat is volgens mij de enige manier waarop je echt goede muziek kunt maken.”

Meer over