PlusOnbewoond eiland

Deze vier platen neemt drummer Gini Cameron mee naar een onbewoond eiland

Gini Cameron (26) is drummer in de band van Pip Blom. Eerder speelde ze bij singer-songwriter Max Meser. Naar een onbewoond eiland neemt ze deze vier albums mee:

Peter van Brummelen
Gini Cameron. Beeld
Gini Cameron.

1. David Bowie - The Rise and Fall of Ziggy Stardust and Spiders from Mars

“Een van mijn lievelingsalbums. Ik wil het mee naar het eiland omdat alle denkbare emoties er op aan bod komen: van heel zwaarmoedig tot heel vrolijk. Moonage Daydream is een opgewekt nummer, daar krijg ik veel energie van. Five Years is juist supertriest, maar ook supermooi.”

2. Carole King - The Legendary Demos

“Demo-opnames van haar bekendste nummers. Een krakkemikkig pianootje, zang die soms een beetje vals is, maar ontzettend mooi. Mooier zelfs dan de uitvoeringen die iedereen kent, van haarzelf of van anderen. (You Make me Feel Like) A Natural Woman, dat een grote hit werd voor Aretha Franklin, is hier zó indrukwekkend. Ik blijf maar terugkomen bij dit album. Soms draai ik het maar één keer per jaar, maar altijd weer ben ik er bijna verbaasd over hoe mooi het is.”

3. Lilly Allen - Alright Still

“Ik was elf toen dit uitkwam. Pure nostalgie voor mij dus, maar ook echt goed. Nog steeds.”

4. Television - Marquee Moon

“Ook een van mijn absolute lievelingsalbums. Ik trok het ooit uit de platenkast van mijn vader toen ik een jaar of vijftien was. De muziek is super spacey en trippy. Als ik hier naar luister, ben ik echt helemaal weg. Zo ver weg soms zelfs, dat ik na afloop nog helemaal doorzweef. Dat je opeens doorhebt: hee, de plaat is al afgelopen. Zulke muziek, daar heb je wat aan op een onbewoond eiland.”

Van Pip Blom verschijnt 12 november het album Welcome Break.

Meer over