PlusSignalement

Deze boeken liggen nu ook in de winkel

Het Parool
Het bal der gekken (vertaald door Andreas Dijkzeul, Unieboek/Het Spectrum) Beeld
Het bal der gekken (vertaald door Andreas Dijkzeul, Unieboek/Het Spectrum)

Het bal der gekken

Het bal der gekken van de Franse auteur Victoria Mas is de eerste titel in het nieuwe fictiefonds van uit­geverij Unieboek/Het Spectrum. Andreas Dijkzeul vertaalde de prijswinnende roman over de verbannen, gek of hysterisch verklaarde vrouwen in het Hôpital de Salpêtrière in Parijs in 1885, waar dokter Charcot zijn beroemde hypnosesesies houdt.

Vaal paard, vale ruiter (vertaald door Molly van Gelder, Atlas Contact). Beeld
Vaal paard, vale ruiter (vertaald door Molly van Gelder, Atlas Contact).

Vaal paard, vale ruiter

Vaal paard, vale ruiter is de klassiek geworden bundeling uit 1939 van drie korte romans van de Amerikaanse Katherine Anne Porter (vertaald door Molly van Gelder, Atlas Contact). Porter (1890 – 1980) was schrijver en journalist en stond bekend om haar kort proza en essays. Haar werk is bekroond met onder andere de Pulitzerprijs en de National Book Award.

Kraaien in het paradijs (Prometheus). Beeld
Kraaien in het paradijs (Prometheus).

Kraaien in het paradijs

In Kraaien in het paradijs (Prometheus) schrijft Ellen de Bruijn over een door toeristen verlaten eiland waar steeds meer dieren- en plantensoorten verdwijnen. Lipa woont er nog wel, belaagd door de dorpsgek. Er komt een vreemdeling, wat is er gebeurd met de machtige man die vijftien jaar geleden op het eiland was? En hoe zit het met het vermoorde meisje in de jungle?

Brand­smoor (Hollands Diep). Beeld
Brand­smoor (Hollands Diep).

Brandsmoor

Lente in de Limburgse heuvels. Op de hoeve van Tristan en zijn vader staat de boomgaard in bloei. Gasten vestigen zich op het erf, buitenlanders, en de spanning in het kerkdorpje Hucht loopt op in Brand­smoor (Hollands Diep), de nieuwe roman van Roman Helinski die in 2014 debuteerde met de autobiografische roman Bloemkool uit Tsjernobyl.

Leven in Rome (Prometheus). Beeld
Leven in Rome (Prometheus).

Leven in Rome

In de reeks boeken die Rosita Steenbeek schreef over Rome, de stad waar ze een groot deel van het jaar woont, is bij Prometheus nu verschenen Leven in Rome. Een caleidoscopische ontdekkingsreis terug in de tijd, in een stad waar een parkeergarage huist in antieke paardenstallen en een metrostation in het muziekpaleis van keizer Hadrianus. Een pretpark tot corona ook hier het leven stillegt.

Raam, sleutel (Nijgh & Van Ditmar). Beeld
Raam, sleutel (Nijgh & Van Ditmar).

Raam, sleutel

Uit hoeveel levens bestaat een mensenleven? Het leven van schrijver Karlijn Spichter komt plotseling tot stilstand wanneer ze op dezelfde dag een vrouw ontmoet voor wie ze direct gevoelens krijgt én haar vriend verliest bij een ongeluk. In Raam, sleutel (Nijgh & Van Ditmar) schrijft Robbert Welagen over aantrekkingskracht en schuldgevoel, rouw en literatuur.

Meer over