PlusOnbewoond eiland

Deze 4 platen neemt singer-songwriter Twan Ray mee naar een onbewoond eiland

Singer-songwriter Twan de Boer (21) debuteerde deze maand als Twan Ray met het album Found Myself in Quarantine. Deze vier platen neemt hij mee als hij wordt verbannen naar een onbewoond eiland.

Stefan Raatgever
Twan de Boer, alias Twan Ray. Beeld Olivier Huisman
Twan de Boer, alias Twan Ray.Beeld Olivier Huisman

1. Coldplay - Everyday Life

“Waarschijnlijk het minst populaire, maar voor mij wel het mooiste album dat Coldplay ooit maakte. Komt door het gevoel van verbinding dat deze plaat uitstraalt. Invloeden uit Afrika en het Midden-Oosten geven deze plaat een warm en liefdevol geluid.”

2. Drake - More Life

“Eigenlijk was ik nogal anti moderne muziek met autotune en al die elektronische sounds, maar om Drake kon ik niet heen. Ik vond dat ik hem moest bestuderen. Zo raakte ik echt onder de indruk. Drake vertelt zijn eigen verhaal. Oké, dat speelt zich onder luxueuzere omstandigheden af dan ons leven, maar het is wel zijn realiteit. Sinds ik dat besef, luister ik anders. Dit album geeft je adrenaline, je kunt er de wereld mee aan.”

3. The Weeknd - After Hours

“Het kan toch niet anders dan dat The Weeknd de nieuwe Michael Jackson is? Dit album klinkt zo futuristisch, bijna buitenaards. De eerste keer dat ik de hit Blinding Lights hoorde, dacht ik dat het Take on Me van A-ha was. Maar Max Martin is een van de songschrijvers. Die is echt de eindbaas van de pop. Hij kan zo subtiel jatten dat je het hem meteen weer vergeeft.”

4. Twan Ray - Found Myself in Quarantine

“Mezelf noemen klinkt nogal cocky, hè. Maar op zo’n onbewoond eiland wil ik toch echt ook mezelf meenemen en in dit album zit mijn hele kern. Hits interesseerden me bij het maken niet. Dit kwam van binnen. Als ik er nu naar luister, word ik rustig.”

Meer over