De Partizanen winnen Leids Cabaret Festival

Het cabaretduo De Partizanen heeft het Leids Cabaret Festival gewonnen. Zaterdagavond riep de jury het duo uit tot winnaar. Ook het publiek koos voor De Partizanen, bestaande uit stand-uppers Merijn Scholten en Thomas Gast.

Cabaretduo De Partizanen. Beeld ANP Kippa
Cabaretduo De Partizanen.Beeld ANP Kippa

De jury noemde het winnende duo 'sympathiek en brutaal', met heldere teksten zonder nodeloze uitweidingen. ,,Door de wonderlijke wendingen, de verwarring en afwisseling zaten we als jury op het puntje van onze stoel'', luidde het oordeel over de podiumkunsten van De Partizanen.

Tijdens de finale van het jaarlijkse cabaretfeestje in de Leidse Schouwburg stonden drie finalisten op het podium. Naast De Partizanen waren dat Kiki Schippers en Jan Beuving.

Het VARA Leids Cabaret Festival werd zaterdag voor de 35e keer gehouden. Het evenement geldt als een van de belangrijkste podia voor aanstormend en jong cabarettalent.

Diverse bekende cabaretiers begonnen hun carrière op het Leids Cabaret Festival. Bekende winnaars uit eerder edities zijn Najib Amhali, Lebbis & Jansen, Sanne Wallis de Vries, Sara Kroos, Wim Helsen en Kees Torn.

Meer over